2014. május 31., szombat

János apostol levelei - Jelenlegi ára: 400 Ft


Ebben a negyedévben egy bibliai könyv versről versre végigkövetve segít bennünket a kinyilatkoztatás mélyebb megértésében. Így lehetőségünk nyílik arra, hogy minden igeszakaszt a maga szövegösszefüggésében vizsgáljunk meg, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy értői legyünk az Igének.
A levél szerzője ugyanaz a János apostol, aki a róla elnevezett evangéliumot is írta. János apostol leveleinek nyelvezete és stílusa nagy hasonlóságot mutat az evangéliuméval. Időnként szinte visszhangozza Jézus kijelentéseit, amelyeket János evangéliumában olvashatunk. Ez is mély azonosulást mutat mindazzal, amit Jézus cselekedett és tanított. Jánosról elmondható volt, hogy a szó szoros értelmében "benne maradtak" (Jn 15, 7) Jézus beszédei, melyeket időskorában is friss emlékezettel közvetített hallgatóinak.
János apostol Krisztus életének tanújaként szólítja meg hallgatóit, és saját kijelentése szerint is meg kívánja erősíteni őket abban, hogy maradjanak meg Krisztus tanításában, ahogyan azt tőle és apostoltársaitól hallották. Ennek fő oka az lehetett, hogy már az i. sz. I. század 60-as éveitől kezdve egyre több hamis tanítást hirdető irányzat kezdett el terjedni, melyek képviselői a keresztény közösségekből váltak ki. Közvetve ez is arra utalhat, hogy a levelek akkor keletkezhettek, amikor már csak János élt az apostolok közül.
 
140 x 200 mm, puha kötés, 161 oldal
Bibliaiskolák Közössége Könyvkiadó, Budapest, 2010


Jelenlegi ára: 400 Ft

Az aukció vége: 2014-06-21 10:00
. János apostol levelei - Jelenlegi ára: 400 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése